«Νύφες. Ιστορίες από μετάξι»

Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Νύφες. Ιστορίες από μετάξι» στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί

18 Μαϊου - Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα "(Δια) δικτυακές επισκέψεις".

Επισκεφθείτε τις εκθέσεις μας στην ιστοσελίδα του ΠΛΙ και στο Google Arts & Culture (από 14-18 Μαΐου), επιλέξτε τι σας αρέσει περισσότερο και κοινοποιήσετε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντάς μας tag. Οι δέκα κοινοποιήσεις με τα περισσότερα «μου αρέσει» (like) κερδίζουν δωρεάν είσοδο στο Μουσείο «Β.Παπαντωνίου» για το 2018.

Κατάλογος έκθεσης σε CD

Κυκλοφορεί σε CD ο κατάλογος της βραβευμένης έκθεσης "Παραγωγή, επεξεργασία και εφαρμογή των υφαντικών υλών στην Ελλάδα", που έχει εξαντληθεί.

Τιμή πώλησης: € 10,00

Μάθημα από την Ιωάννα Παπαντωνίου

Τη Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018, στις 6.30 το απόγευμα, στον πολιτιστικό χώρο "Κανάρη 4" στο Κολωνάκι, θα πραγματοποιηθεί από την πρόεδρο του ΠΛΙ, ιστορικό του ενδύματος, ενδυματολόγο-σκηνογράφο Ιωάννα Παπαντωνίου μάθημα με θέμα "Το ανδρικό ένδυμα στον ιστορικό ελληνικό γεωγραφικό χώρο".

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους όσοι παρακολούθησαν τα μαθήματα του κύκλου "Οι ελληνικές γυναικείες φορεσιές στο γύρισμα του 19ου αιώνα. Αχνάρια μεγαλοπρέπειας".

Ιωάννα Παπαντωνίου (vid)

Δείτε στο κανάλι του ΠΛΙ στο Youtube το βίντεο της ομιλίας της προέδρου του ΠΛΙ Ιωάννας Παπαντωνίου με θέμα "Οι ελληνικές φορεσιές στο γύρισμα του 19ου αιώνα", που έγινε την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 στο Stavros Niarchos Foundation Cultural Center .

https://www.youtube.com/watch?v=6OzoYT5N5fo&t=2688s