Νέος εκπαιδευτικός φάκελος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΠΛΙ «Το Ναύπλιο στον 19ο αιώνα» απέκτησε το νέο του έντυπο. Στον φάκελο περιλαμβάνεται -εκτός από το έντυπο με ιστορικά, κοινωνιολογικά, περιβαλλοντικά κ.ά. στοιχεία για την πόλη του Ναυπλίου- ο χάρτης της διαδρομής και κάρτες με φωτογραφίες των μνημείων, που τα παιδιά θα τοποθετήσουν στις αντίστοιχες θέσεις στον χάρτη, συμπληρώνοντας έτσι τη δράση.

Ο πλήρης φάκελος δημιουργήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

 

"We wear culture". Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στο Google Arts & Culture

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα είναι το μόνο ελληνικό μουσείο που συμμετέχει στο επαναστατικό εγχείρημα της Google Arts and Culture να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τρεις χιλιετίες μόδας με 30.000 αντικείμενα.

Η Google συνεργάστηκε με 183 μουσεία, ινστιτούτα μόδας, σχολές, αρχεία και άλλους οργανισμούς του χώρου της μόδας από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Τόκιο, το Σάο Πάολο κλπ., για το project “We wear culture” (Φοράμε τον πολιτισμό).

Εξαντημένες εκδόσεις σε CD

Τώρα σε CD! Οι εξαντλημένες εκδόσεις "Εθνογραφικά" (τόμοι 1 και 12-13) και "Ενδυματολογικά" (τόμος 1) κυκλοφορούν τώρα σε CD.

Κλείνουμε για λίγο...

Το Μουσείο "Β. Παπαντωνίου" θα παραμείνει κλειστό για εργασίες συντήρησης από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Έκθεση "Νύφες" στην Κύπρο

Η έκθεση "Νύφες στο Λεβέντειο" άνοιξε τις πύλες της στο κοινό την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016. Στην έκθεση περιλαμβάνονται νυφικά από τα τέλη του 20ού αιώνα έως και το 1974 από τη συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.

Διάρκεια: 30.11.2016-23.4.2017