"Ντουλαμάς ο μεγαλοπρεπής" - Νέα έκθεση

Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή για τεχνικούς λόγους την Τρίτη 20 Ιουνίου.

«Ντουλαμάς ο μεγαλοπρεπής. Εμπνεύσεις …»

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» παρουσιάζει από 15 έως 22 Ιουνίου στον νέο του πολιτιστικό χώρο «Κανάρη 4» στην Αθήνα μια έκθεση-πείραμα Ελλήνων δημιουργών και καλλιτεχνών με ένα εμβληματικό κομμάτι του νεότερου ελληνικού πολιτισμού. Η έκθεση αυτή είναι ο προάγγελος μιας πολύ μεγάλης μελλοντικής έκθεσης, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες σχεδιαστές μόδας.

Εξαντημένες εκδόσεις σε CD

Τώρα σε CD! Οι εξαντλημένες εκδόσεις "Εθνογραφικά" (τόμοι 1 και 12-13) και "Ενδυματολογικά" (τόμος 1) κυκλοφορούν τώρα σε CD.

Κλείνουμε για λίγο...

Το Μουσείο "Β. Παπαντωνίου" θα παραμείνει κλειστό για εργασίες συντήρησης από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Έκθεση "Νύφες" στην Κύπρο

Η έκθεση "Νύφες στο Λεβέντειο" άνοιξε τις πύλες της στο κοινό την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016. Στην έκθεση περιλαμβάνονται νυφικά από τα τέλη του 20ού αιώνα έως και το 1974 από τη συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.

Διάρκεια: 30.11.2016-23.4.2017
 

Εγκαίνια χώρου και bazaar

Σας περιμένουμε για να πιούμε ένα ποτήρι κρασί μαζί...

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα “Β. Παπαντωνίου” και η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας εγκαινιάζουν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 το νέο τους στέκι στην οδό Κανάρη 4 στο Κολωνάκι από τις 10 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.

Στον χώρο θα λειτουργήσει και μικρό χριστουγεννιάτικο bazaar.

Το διαμέρισμα αποτελεί κληροδότημα της Ιωάννας G. Γεναροπούλου στο ΠΛΙ και ανακαινίστηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Lascaris και του Νίκου και της Τζώρτζιας Λάσκαρη.